Ľ Goede Doelen
2 februari 2008

Zaterdag 2 februari vierde Ronald McDonald VU Kinderstad de officiŽle opening. Prins Maurits en Prinses MarilŤne verrichtten de openingshandeling en Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink verzorgde de presentatie.
In Kinderstad hebben de patiŽntjes van VU medisch centrum een plek om even helemaal 'weg' te zijn uit het ziekenhuis: hierdoor draagt Kinderstad bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen met een langdurige ziekte.
Tijdens de openingsceremonie hingen Prins Maurits en Prinses MarilŤne de Kinderburgemeester Sanne Weber haar ambtsketen om. "Het is heel bijzonder om te zien dat zieke kinderen hier even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, het is echt prachtig geworden," aldus Prinses MarilŤne. Sanne is een 11-jarig patiŽntje van VU medisch centrum. Al eerder ontving Sanne instructies van Burgemeester Job Cohen over het besturen van een stad. De reportage hiervan werd tijdens de opening aan de gasten getoond. Ieder jaar zal een nieuwe Kinderburgemeester gekozen worden."Als je lang in het ziekenhuis ligt verveel je je snel," aldus Sanne, "in Kinderstad is van alles te doen."
In Ronald McDonald VU Kinderstad (835m2) kunnen patiŽntjes van VU medisch centrum samen met vriendjes en familie spelen en ontspannen, even vergeten dat ze ziek zijn en weer helemaal kind zijn. Er is onder andere een Ajax Spelershome met een indoor voetbalveldje, een Studio 538 waar ze zelf DJ kunnen zijn en een Schiphol Spottersnest voor het spotten van vliegtuigen van en naar Schiphol. In de KPN Wizz Kidscorner kunnen kinderen internetten, beeldbellen en hun eigen website maken. Door een speciaal raam in deze ruimte kunnen zelfs bedlegerige kinderen meespelen. Ook staat er een echte Spyker racewagen waar een videoscherm op gemonteerd is, waardoor kinderen in de auto een racespel kunnen spelen. Verder is er een groot speelplein voor bijvoorbeeld toneelvoorstellingen, een TV-werkplaats en een speel- en bouwhoek.
Kinderstad is volledig gerealiseerd met de hulp van diverse grote en kleine sponsors. "Mede dankzij de hulp van ontzettend veel mensen hebben we deze bijzondere stad kunnen realiseren," aldus Pascal Rijnders, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

DE ACTIE 2008

  • Op dit moment staat de Wollebol-actie in het teken van: De Ronald McDonald VU Kinderstad. De Ronald McDonald VU Kinderstad ligt op de bovenste verdieping van het VU medisch centrum, pal naast de nieuwe kinderkliniek. VU Kinderstad is een plek waar zieke kinderen kunnen spelen en zich kunnen ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Ronald McDonald VU Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn. VU Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven.

REACTIES OP DEZE WEBSITE

  • Ik wil je hierbij nogmaals laten weten dat ik je initiatieven op allerlei gebied ontzettend waardeer en ook heel leuk vind. Dat je mensen er op je geheel eigen manier van kan overtuigen dat je ook op kleine schaal dingen zelf kunt ondernemen, dat is goed en dat spreekt ook heel duidelijk uit je website Ik denk dat je een voortdurende inspirator bent voor de mensen uit je omgeving. De meeste mensen hebben gewoon een klein zetje nodig om in actie te komen, laat ze je website lezen en ze zullen ontdekken dat je ook veel zelf kunt doen om onze samenleving wat op te vrolijken en te verbeteren. Daarom petje af en diepe buiging voor je inzet maar vooral je positieve houding!!

WIST U DAT......

  • u zelf ook een actie kunt starten. Bedenk waar je actie voor wilt voeren; ga je dit alleen doen of met meerdere personen; wat ga je voor actie opzetten. Blijf dichtbij iets wat je graag doet of wat je leuk vindt b.v. taarten bakken, x-aantal km fietsen e.d; zorg voor een goede PR (heel belangrijk) rondom je actie en ga er voor. Veel succes! p.s. BEDENK BETER EEN KLEINE ACTIE DAN HELEMAAL GEEN

KALENDER - BIJ DE TIJD

  • Welke dag? datum? en tijd? Oh ja, nu weet ik het weer!

Website statistieken Copyright 2002-2018