Vrijwilligerswerk
De Wollebol-actie van dit jaar is niet zomaar gekozen. Als vrijwilligster ben ik al weer ruim tien jaar betrokken bij het Ronald McDonald VU Huis. In het huis logeren de ouders, broertjes, zusjes en/of andere familieleden van een kind dat in het VUMC ligt.

De Ronald McDonald VU Kinderstad is een stad waar een ziek kind even minder met zn ziek zijn bezig is. Centraal element in de Kinderstad vormt een groot speelplein. Hieromheen liggen, net als in een echte stad, de verschillende ruimtes waar kinderen kunnen spelen en elkaar kunnen ontmoeten. Zo is er een Ajax Spelershome, een theater, een televisiestudio, een Wizz Kids Corner, het Schiphol Spottersnest en de Radio 538 Studio. Voor ouders is er een rustige plek waar ze een krantje kunnen lezen en een boterham kunnen eten.

Zie ook de website: www.kinderfonds.nl, dan kunt u doorlinken naar de huizen of huiskamers, klik dan op de Ronald McDonald VU Kinderstad of het Ronald McDonald VU Huis.


wordt dan donateur, doe een gift of koop een sjaaltje bij Wollebol.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

DE ACTIE 2008

  • Op dit moment staat de Wollebol-actie in het teken van: De Ronald McDonald VU Kinderstad. De Ronald McDonald VU Kinderstad ligt op de bovenste verdieping van het VU medisch centrum, pal naast de nieuwe kinderkliniek. VU Kinderstad is een plek waar zieke kinderen kunnen spelen en zich kunnen ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Ronald McDonald VU Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn. VU Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven.

REACTIES OP DEZE WEBSITE

  • Ik wil je hierbij nogmaals laten weten dat ik je initiatieven op allerlei gebied ontzettend waardeer en ook heel leuk vind. Dat je mensen er op je geheel eigen manier van kan overtuigen dat je ook op kleine schaal dingen zelf kunt ondernemen, dat is goed en dat spreekt ook heel duidelijk uit je website Ik denk dat je een voortdurende inspirator bent voor de mensen uit je omgeving. De meeste mensen hebben gewoon een klein zetje nodig om in actie te komen, laat ze je website lezen en ze zullen ontdekken dat je ook veel zelf kunt doen om onze samenleving wat op te vrolijken en te verbeteren. Daarom petje af en diepe buiging voor je inzet maar vooral je positieve houding!!

WIST U DAT......

  • u zelf ook een actie kunt starten. Bedenk waar je actie voor wilt voeren; ga je dit alleen doen of met meerdere personen; wat ga je voor actie opzetten. Blijf dichtbij iets wat je graag doet of wat je leuk vindt b.v. taarten bakken, x-aantal km fietsen e.d; zorg voor een goede PR (heel belangrijk) rondom je actie en ga er voor. Veel succes! p.s. BEDENK BETER EEN KLEINE ACTIE DAN HELEMAAL GEEN

KALENDER - BIJ DE TIJD

  • Welke dag? datum? en tijd? Oh ja, nu weet ik het weer!

Website statistieken Copyright 2002-2018