» In de schijnwerpers
Hier wil ik een andere "goede doelen" website in de schijnwerpers zetten. Omdat dit goede doel EXTRA veel aandacht verdient en ik enorme bewondering heb voor de inzet van deze mensen.

IN DE SCHIJNWERPERS:

http://www.casa-luani.mysites.nl/

In veel landen leven straatkinderen, zo ook in de grote steden in Roemenië. Op ongeveer 1800 km vanaf Amsterdam, in de stad Arad leven zoŽn 175 straatkinderen varieerend in de leeftijd van 5 tot 25 jaar. Voor de jongere straatkinderen is er gelukkig nog wat opvang en soms komen zij in een pleeggezin of gaan naar familie. Voor de oudere straatkinderen is er weinig of niets, zij vallen eigenlijk in een gat omdat er voor hun geen mogelijkheid is om een toekomst op te bouwen in de Roemeense samenleving. Vaak omdat ze weinig onderwijs hebben genoten en weinig of geen zelfvertrouwen meer hebben door alles wat ze meegemaakt hebben. Voor deze groep straatkinderen wil "Casa Luani" een thuis zijn, waar ze zich welkom weten en waar er mensen zijn die naar ze luisteren. Zodat ook zij een toekomst kunnen opbouwen in de Roemeense samenleving.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

DE ACTIE 2008

  • Op dit moment staat de Wollebol-actie in het teken van: De Ronald McDonald VU Kinderstad. De Ronald McDonald VU Kinderstad ligt op de bovenste verdieping van het VU medisch centrum, pal naast de nieuwe kinderkliniek. VU Kinderstad is een plek waar zieke kinderen kunnen spelen en zich kunnen ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Ronald McDonald VU Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn. VU Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven.

REACTIES OP DEZE WEBSITE

  • Ik wil je hierbij nogmaals laten weten dat ik je initiatieven op allerlei gebied ontzettend waardeer en ook heel leuk vind. Dat je mensen er op je geheel eigen manier van kan overtuigen dat je ook op kleine schaal dingen zelf kunt ondernemen, dat is goed en dat spreekt ook heel duidelijk uit je website Ik denk dat je een voortdurende inspirator bent voor de mensen uit je omgeving. De meeste mensen hebben gewoon een klein zetje nodig om in actie te komen, laat ze je website lezen en ze zullen ontdekken dat je ook veel zelf kunt doen om onze samenleving wat op te vrolijken en te verbeteren. Daarom petje af en diepe buiging voor je inzet maar vooral je positieve houding!!

WIST U DAT......

  • u zelf ook een actie kunt starten. Bedenk waar je actie voor wilt voeren; ga je dit alleen doen of met meerdere personen; wat ga je voor actie opzetten. Blijf dichtbij iets wat je graag doet of wat je leuk vindt b.v. taarten bakken, x-aantal km fietsen e.d; zorg voor een goede PR (heel belangrijk) rondom je actie en ga er voor. Veel succes! p.s. BEDENK BETER EEN KLEINE ACTIE DAN HELEMAAL GEEN

KALENDER - BIJ DE TIJD

  • Welke dag? datum? en tijd? Oh ja, nu weet ik het weer!

Website statistieken Copyright 2002-2019